Svetvincenat: Vatrogasci pronašli leš izgorjelog muškarca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc brojnim i svakodnevnim upozorenjima policije na oprez pri spaljivanju korova na poljoprivrednim parcelama, u petak je u Istri u požaru tragicno stradala još jedna osoba. U Svetvincentu, kamo su pulski vatrogasci oko 15 sati odjurili zbog dojave o požaru, na parceli nedaleko od crkvice sv. Katarine oko 15.20 sati pronadeno je potpuno izgorjelo tijelo muške osobe.

Ni nakon obavljenog ocevida policije i protupožarnog inspektora, koji su onamo stigli petnaestak minuta prije 16 sati, okolnosti smrti i identitet muškarca nisu poznati te je stoga tijelo u vecernjim satima prevezeno na pulsku patologiju radi obdukcije.

Premda policija nije službeno iznosila nikakve detalje, mještani Svetvincenta nagadaju da je u požaru na svojoj poljoprivrednoj parceli paleci korov izgorio njihov 78-godišnji sumještanin Lucano Otocan. Zakljucili su to, kako su nam kazali, prema biciklu koji je pronaden na parceli i kojim se svakodnevno služio. Prema njihovim navodima, parcela na kojoj je naden leš upravo je u Otocanovu vlasništvu.

Medutim, s obzirom na cinjenicu da je tijelo potpuno karbonizirano i stoga neprepoznatljivo policija nije željela nagadati o identitetu i dobi stradalog.

Na samom požarištu kojemu je pristup bio onemogucen policijskim trakama doznali smo da je muškarac pronaden na puteljku, nekoliko metara od samog ulaza na parcelu. Bio je u poluležecem položaju, djelomice naslonjen na suhozid s lijeve strane puta, a ne unutar parcele na kojoj je spaljivao korov.

Zasad je izvjesno jedino da je uzrok požara otvoreni plamen, a jedna je od pretpostavki da se tijekom spaljivanja korova vatra s parcele proširila na gusto raslinje i šipražje koje raste uz suhozid te da je muškarac, izašavši na puteljak, u ruke uzeo granu i udarajuci njome po šipražju pokušao sprijeciti daljnje širenje požara.

Moguce je, kazali su nam upuceni, da ga je omamio dim i da se onesvijestio pa da je onda izgorio. Nije iskljucena ni mogucnost da je imao nekih drugih zdravstvenih problema zbog kojih se bespomocno srušio i na koncu izgorio. No naši sugovornici upozorili su nas da ipak nije iskljucena mogucnost da je muškarac umro nasilnom smrcu.

- Možda je ubijen pa je netko u pokušaju da zametne tragove sve zapalio, kazao nam je sugovornik koji je želio ostati anoniman, dodajuci da ce sve biti jasnije nakon obdukcije. (Marica KOŠTA; snimio Danilo MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter