Svetvincenat: Umažani pokušali dici u zrak bankomat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci uspješnoj suradnji s gradanima i brzoj reakciji, pulska je policija uspjela sprijeciti pocinjenje teške krade koja bi, kako smatraju u policiji, bila tek prva u seriji napada na bankomate.

Naime, u srijedu poslijepodne u pritvorskoj jedinici PU istarske završila su dvojica Umažana u dobi od 31 i 38 godina osumnjicena za pokušaj teške krade u Savicenti.

U ponedjeljak u 3.20 sati gradani su policiji javili da je u Savicenti u tijeku provala u bankomat. Policajci su brzo stigli, ali su provalnici, neobavljenog posla, pobjegli. Zanimljivo je da su Umažani kopirali mladice s Poreštine koji su, prije dvije godine, da bi se domogli novca, u Tinjanu i Svetom Lovrecu dizali bankomate u zrak plinovima koji se koriste za autogeno zavarivanje.

Umažani su do dolaska policije uspjeli pobjeci, a boce i oprema za autogeno zavarivanje ostali su neupotrijebljeni blizu bankomata. Pregledom okolice policija je pronašla i vozilo fiat s nepripadajucim registracijskim tablicama, koji je doveden u vezu s pocinjenjem kaznenog djela.

Intenzivne policijske mjere traganja rezultirale su u utorak uhicenjem Umažana koji su namjeravali pobjeci preko granice. Stariji, 38-godišnjak, je zatecen i uhicen u utorak poslijepodne na granicnom prijelazu Bajakovo kada je želio napustiti Hrvatsku, a mladi, 31-godišnjak je tijekom istog dana zatecen na pomorskom granicnom prijelazu u Umagu.

Istraživanjem je utvrdeno da su dvojica muškaraca u ponedjeljak u nocnim satima prvo ukrali registracijske plocice s opela u Ulici Olge Ban u Puli, a potom su ih postavili na fiat kojim su došli do Svetvincenata. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter