Svetvinčenat: Prijem za zlatnog Darijana Živolića

Načelnik i pročelnik Općine Svetvinčenat uručili su Darijanu Živoliću i njegovom ocu prigodne poklone (P. SOFTIĆ)
Načelnik i pročelnik Općine Svetvinčenat uručili su Darijanu Živoliću i njegovom ocu prigodne poklone (P. SOFTIĆ)

Ovogodišnjega svjetskog prvaka u boćanju Darijana Živolića (26) ugostili su u Općini Svetvinčenat načelnik Dalibor Macan i pročelnik Alen Doblanović. Živolić je rodom iz mjesta Foli i ujedno je predsjednik istoimenog boćarskog kluba u kojem je od malih nogu počeo "peči zanat".

- Godina iza nas bila je vrlo plodonosna za našu malu općinu. Prvo smo imali proglašenje našeg Miroslava Bulešića blaženikom, zatim nam je stigla prestižna turistička nagrada EDEN, a kao šlag na kraju, u Argentini smo dobili i svoga prvog svjetskog prvaka i to u boćanju, rekao je Macan poželjevši Živoliću još mnogo uspjeha u karijeri.

- Drago mi je da sam barem malo promovirao svoju općinu u svijetu i nadam se da ćete me i sljedeće godine dočekati ovako, rekao je Živolić, obećavši još vrijednih medalja.

Načelnik Macan uručio mu je veliki drveni sat u obliku Istre, a njegovom ocu Valteru, referentu za komunalnu djelatnost u Općini Svetvinčenat, veliku bukaletu da još bolje proslavlja sinove uspjehe. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter