Svetvinčenat pleše po 16. put!

S prošlogodišnjeg Festivala (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg Festivala (D. ŠTIFANIĆ)

Od 24. do 27.srpnja održati će se 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat. Po riječima organizatora i ova će godina biti plesno uzbudljiva baš kao i sve prijašnje. Tijekom četiri dana, predstavit će se brojni umjetnici te će biti odigrane predstave iz nekoliko europskih zemalja, a ujedno će se prezentirati i međunarodna plesnu mreža Aerowaves koja promovira nove,

talentirane koreografe u Europi. Organizatori najavljuju i održavanje bogatog popratnog edukativnog programa.

Ove godine prvi put u Hrvatsku dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom "VIRTUS", u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, zatim mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom "FIELD", autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom "TTTTTT" iz Španjolske. Tu je i još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom "Morgan and Freeman.4."

Uz navedeno, prikazat će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih organizatori izdvajaju "Trilogiju" Saše Božića i "Lunu Malekovu" Martine Nevistić. Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru gostovat će pedagozi Guy Nadera (Libanon) i Arnulfa Parda Ravaglija (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače, kao i program okruglih stolova i filmskih projekcija. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter