Svetvinčenat: "Ministar" rasplesao brojnu publiku

Mladen grdović u Svetvinčentu
Mladen grdović u Svetvinčentu

Stihovima "Evo mene moji ljudi doša sam vam na bevandu…" otvorio je oko ponoći Mladen Grdović Božićni koncert pod šatorom u Svetvinčentu, a već slijedećom "Da te mogu pismom zvati" osvojio je glasne ovacije brojne publike.

Legenda dalmatinske pisme, kako su ga najavili, rado je viđen gost u Savičenti - ovaj mu je koncert u srijedu bio već četvrti nastup za Božić na ovom mjestu u organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat. Tako je i ovog puta pod veliki šator dovukao mnoštvo da bi im satima održavao pozornost svojim i tuđim hitovima, ali i neprestanom interakcijom, s vinom kao lajtmotivom.

- Sinoć sam se opio, još nisam doša sebi, rekao je između pjesama Grdović, a stalnim zazivanjem vina i bevande neprestano je izazivao skandiranje publike. "Tribat će mi par pisama, da se zagrijem", našalio se i napomenuo da posljednjih dana neprekidno nastupa. Večer nije mogla proći i bez spomena na nedavno preminulog Vinka Cocu pa je Grdović zapjevao njegovu "Mirno spavaj, ružo moja".

Set ljubavnih otvorio je pak s pjesmama "Za tebe živim ja" i "Oči boje lavande", a publika je jedva dočekala "Bolje živim nego ministar", "Nije u šoldima sve", "Dalmatinac sam" i brojne druge uspješnice. Očekivano, repertoar se uskoro zapleo u koloplet dalmatinskih: "Marjane, Marjane", "Da nije ljubavi", "Čiribiribela"… i tako do dugo u noć. Publiku su pred Grdovićev nastup zagrijavali Provin band.

Pod šatorom u Svetvinčenti sljedeći će se koncert održati u srijedu, 1. siječnja, kada nastupaju grupe Night Express i Laguna band. (Z. STRAHINJA; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter