Svetvinčenat: Elvis Cetina predsjednik vijeća

Vijeće Općine Svetvinčenat (D. ŠTIFANIĆ)
Vijeće Općine Svetvinčenat (D. ŠTIFANIĆ)

Elvis Cetina s liste IDS-a novi je predsjednik savičentskog Općinskog vijeća, a potpredsjednik je Igor Bilić (nositelj nezavisne liste). Vodstvo vijeća izabrano je na konstituirajućoj sjednici u četvrtak, i to jednoglasno.

Na sjednici koju je do izbora vodstva vodio Cetina kao prvi na listi s najviše osvojenih glasova bilo je prisutno deset od 11 vijećnika, odsutan je bio SDP-ov vijećnik Neven Božac. Izabrana je mandatna komisija kojom je predsjedao Danijel Perković, a članovi su bili Danijela Božac Bulešić i Davor Celiga.

U Odbor za izbor i imenovanje su izabrani Veseljko Otočan kao predsjednik te članovi Silvia Nadenić i Valter Racan. Svi vijećnici prisegnuli su da će vijećničku dužnost obavljati časno. Načelniku Daliboru Macanu i donačelniku Alenu Doblanoviću vijećnički mandat je stavljen u mirovanje zbog nespojive dužnosti. Umjesto Macana u vijeće je ušao Dalibor Buršić, a umjesto Doblanovića Ivan Preden.

Sljedeće četiri godine u vijeću će biti IDS-ovci Elvis Cetina, Danijel Perković, Silvia Nadenić i Ivan Preden, SDP-ovci Veseljko Otočan, Dalibor Buršić i Neven Božac, HDZ-ovac Davor Celiga te vijećnici Nezavisne liste Igora Bilića - Danijela Božac Bulešić, Valter Racan i Igor Bilić. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter