Sveti Petar u Šumi: 12-godišnjaka ugrizao pas

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Njemački ovčar u vlasništvu 21-godišnjakinje s područja Svetog Petra u Šumi napao je i ugrizao 12-godišnjeg dječaka u večernjim satima u utorak u mjestu Grčeti. Naime, njemački ovčar se prilikom šetnje vlasnici otrgnuo s povoca te je napao dječaka i ugrizao ga za lice i ramena.

Dječaku je pružena liječnička pomoć gdje je utvrđeno da je zadobilo lakše ozljede u napadu psa, a vlasnici psa, 21-godišnjakinji s područja Svetog Petra u Šumi, izdan je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija učestalo upozorava vlasnike pasa da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti sve što je moguće da bi se izbjegli takvi slučajevi. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti da njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca prilikom šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac ili brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter