Sveti Nikola u batani doplovio do Bunarine

Doček svetog Nikole na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)
Doček svetog Nikole na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)

Sveti Nikola doplovio je u nedjelju na Bunarinu u batani u društvu Krampusa, a na obali ga je dočekalo gotovo tisuću djece i njihovih roditelja. U dotad neviđenoj gužvi mnogi su se gurali da bi uopće stigli do sv. Nikole i slatkiša koji su se, kako smo mogli čuti od organizatora, morali nanovo dopremiti da bi se mogli podijeliti svoj djeci. Na bini postavljenoj na platou Bunarine u plesno-pjevačkim točkama izmjenjivali su se članovi studija Zaro i breakdance studija AB original.

Prije svetog Nikole na Bunarinu su doplovili vilenjaci koji su došli provjeriti tko je od djece bio dobar, a tko zločest. Zločestima je pak bila namijenjena Krampusova šiba.

Sv. Nikola kazao je da je prevalio dug put i donio puno bombona.

- Krampus priča gluposti. Ste bili dobri? Išli ste u vrtić, školu, na fakultet? Vidim da ovdje ima i velike djece. Budite dobri, slušajte roditelje, jedite slatkiše, ali i povrće te perite zube, poručio je sveti Nikola djeci.

Luka Juričić, ravnatelj pulskog teatra Naranča, koji je uz Pula film festival organizator događanja, kazao je da su Puli htjeli vratiti tradicionalan doček svetog Nikole koji stiže u batani. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter