Sveti Bono, plati porez!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi organizacije Art Uncut na ovogodišnjem Glastonbury festivalu namjeravaju održati prosvjed kojim ce ukazati na porezne afere povezane sa slavnom irskom grupom U2, posebice njezinim frontmenom Bonom koji zbog dugogodišnje ukljucenosti u borbu protiv siromaštva nosi nadimak Sveti Bono.

Buduci da se Glastonbury održava za manje od tri tjedna, aktivisti se žurno pripremaju za prosvjed na koji namjeravaju doci s golemim transparentom na napuhavanje na kojem ce pisati "Bono, plati". Takoder, pripremaju i velike kolicine lažnog novca koje ce iz "irskog sektora" bacati na sektor koji ce se nalaziti pod nizozemskom zastavom.

- Bono tvrdi da mu je stalo do razvoja siromašnih zemalja, a U2 pohlepno izbjegava placati porez, što šteti mnogim siromašnim nacijama, porucio je glasnogovornik organizacije Art Uncut.

Prosvjednici takoder žele privuci pozornost na posljedice koje izbjegavanje placanja poreza ima na irske javne financije.

- Pokazat cemo kako njihovo izbjegavanja placanja poreza utjece na bolnice i škole u Irskoj. Svi koji to vide, shvatit ce da Bono treba placati porez, dodao je. (I. KOCIJAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter