Sveta srca: Umjetnički ukrasi za pomoć potrebitima

Darko Komšo, Ketrin Milićević Mijošek, Tajana Ujčić i Miodrag Čerina (D. ŠTIFANIĆ)
Darko Komšo, Ketrin Milićević Mijošek, Tajana Ujčić i Miodrag Čerina (D. ŠTIFANIĆ)

Istarska županija, Istarska kulturna agencija (IKA), Muzej suvremene umjetnosti Istre, Muzej Lapidarium Novigrad i Arheološki muzej Istre predstavili su na konferenciji za novinare u Svetim srcima u Puli humanitarnu umjetničku akciju "Sve najbolje/Tanti auguri II".

- Cilj akcije je povezati istarske vizualne umjetnike s gospodarskim sektorom, odnosno da istarski umjetnici kreiraju unikatne božićne i novogodišnje ukrase koje će potom gospodarstvenici otkupiti, a sredstva će ići u humanitarne svrhe. Izložba tih unikatnih ukrasa bit će postavljena sredinom prosinca u Svetim srcima, rekao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Istarski dožupan Miodrag Čerina rekao je da je ta akcija spoj umjetnosti i gospodarstva i da je to polazište za projekt "Prijatelji istarske kulture", odnosno pronalaženje modela kojim bi se gospodarstvenici uključili u sponzoriranje umjetnosti i umjetnika.

Ketrin Milićević Mijošek, ravnateljica Muzeja Lapidarium i Tajana Ujčić, ravnateljica Istarske kulturne agencije (IKA) kazale su da je poziv otvoren svim vizualnim umjetnicima, koji se do 30. studenog mogu prijaviti na mail [email protected] ili na broj mobitela 099/2114-507. Nakon primitka prijava umjetnicima će se dostaviti kuglice za bor koje će potom umjetnički oblikovati. Umjetnici mogu izraditi i druge prigodne ukrase po vlastitom izboru, a koji se mogu objesiti na bor. Radove potom treba dostaviti u prostore Istarske kulturne agencije (Riva 8, Pula) do 12. prosinca.

Pristigle će radove vrednovati povjerenstvo u sastavu Mladen Lučić, Ketrin Milićević Mijošek, Maja Lazar, Tajana Ujčić, Mauricio Ferlin i Darko Komšo.

Kićenje borova bit će 17. prosinca u 11 sati u Svetim srcima, a aukcija radova 19. prosinca u 14 sati u istom prostoru. Svi pristigli radovi bit će predstavljeni u prigodnom katalogu. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter