Svestrana Zlata Jurcan Vukelic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlata Vukelic Jurcan, umjetnica iz Rapca, najavila je svoj nastup u Malom kazalištu u petak, pod nazivom Carobna nit, kao pjesnicko–glazbenu i slikarsku vecer. U tome je ne samo uspjela, nego je izvrsnom komunikacijom s publikom stvorila ugodaj u kojemu je svaka izgovorena i otpjevana rijec pala na plodno tlo.

Najprije je u hodniku kazališta otvorena izložba njenih slika u tehnici akrila na platnu, a potom je umjetnica pred gledalištem interpretirala svoje pjesme iz zbirke «Toncatilitic». Osim što ih je recitirala, dio ih je i otpjevala jer svoje stihove nerijetko uglazbljuje.

Pri tome je za potrebe jedne izvedbe iz publike pozvala prijateljicu da joj pomogne u duetu, a u drugom slucaju je za ritmicku pozadinu animirala cijelu publiku. Pjesme su, kao i ostale i zbirci, spjevane na cakavici, cakavici, standardnom hrvatskom i talijanskom jeziku.

Uz to, Jurcan Vukelic je, kao standardna clanica Vokalnog ženskog sastava Neo, pjevala pjesme iz njihovog repertoara. Gost veceri bio je i Ženski pjevacki zbor Rašelinke iz Nedešcine, koji je medu ostalima izveo dvije uglazbljene pjesme Jurcan Vukelic, te Muška klapa Labin, koja postoji tek šest mjeseci, ali je pokazuje zavidnu uvježbanost.


Podijeli: Facebook Twiter