Svestrana mlada umjetnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samostalna izložba slika Tanje Ostojic, mlade umjetnice iz Kaštelira, otvorena je ovog vikenda u palaci Bigatto, sjedištu Zavicajnog muzeja u Buzetu, u organizaciji Puckog otvorenog ucilišta «Augustin Vivoda».

Vatromet boja i motiva te razlicitih likovnih tehnika od akvarela, enkaustike pa do eksperimentiranja gradevinskim materijalima i pijeskom za fasade obilježja su likovnog opusa mlade Kaštelirke, rekao je otvarajuci izložbu kustos muzeja Saša Nikolic.

- Tanja Ostojic je za vrijeme školovanja u Puli, a tako i danas kada studira u Milanu, bila i jest aktivna u radu s djecom s poteškocama u razvoju pa pojedini motiv i nacin njihove interpretacije pomažu djeci da se i ona likovno izraze, rekao je Nikolic.

Akvareli pod nazivom «Impresija» s motivima bakterija promatranih mikroskopom, svojom teksturom i uzorkom aplicirat ce se na tkaninu za izradu odjevnih predmeta što je izravno u vezi za specijalizacijom Product designa koju uz redovan studij Tanja Ostojic pohada u Milanu. Upravo zbog studijskih obveza, protekle subote uspješno je položila diplomski ispit, Tanja nije mogla prisustvovati otvaranju izložbe u Buzetu, ali ju je zato u glazbenom dijelu programa «zamijenio» Mješoviti pjevacki zbor Korona iz Umaga, pod vodstvom njenog oca Branislava Ostojica.


Podijeli: Facebook Twiter