Šverko: Nakon MiD,na redu je da Uljanik kupi TESU

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Nakon što je u četvrtak Uljanik od CERP-a kupio "3. maj" MiD, sada se nadamo da će Uljanik od CERP kupiti i Uljanik TESU, poručio nam je u petak Đino Šverko, predsjednik Nadzornog odbora Tvornice električnih strojeva i uređaja (TESU) te ujedno zamjenik predsjednika Nadzornog odbora u Uljaniku.

Dodao je da, pored toga, očekuju donošenje predstečajnog programa te se nada da će se isplatiti bar jedna plaću do kraja lipnja radnicima TESU-a. Nevio Bugarin, predsjednik Uprave TESU-a veli da ne zna kada će stići plaća, ali nam je naglasio kako je bitno prebroditi ovo teško vrijeme, u kojem su radnici posljednju plaću dobili za siječanj, jer im uskoro stiže akontacija novca za mnoge ugovorene poslove.

- Od 10 isporučenih generatora za lokomotive ruskim željeznicama već je njih osam u prometu. Sada smo im isporučili prva dva generatora iz druge serije od 20 generatora, a treći moramo isporučiti do kolovoza. U pregovorima smo za ugradnju naših generatora u 15 lokomotiva slovenske željeznice koje bi nakon rekonstrukcije dobile i nove MTU diesel motore, pohvalio se Bugarin. On je dodao da su aktivni i na području generatora za hidoelektrane, pored programa izrade generatora za lokomotive.

- Sada u Puli ispitujemo generator za jedan grčki otok, jučer smo dobili narudžbu iz Slovenije. Pregovaramo za gradnju dva generator za Bosnu, u planu je i posao u Albaniji, a veseli nas i da je živnula brodogradnja čime si osiguravamo posao za 2016. godinu, zaključio je Bugarin. (P. GREGOROVIĆ )


Podijeli: Facebook Twiter