Šverko i Gamulin oduševili Umažane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izniman glazbeni ugodaj priredile su pjevacke zvijezde Radojka Šverko i Ivo Gianni Gamulin u velikoj dvorani umaškog Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic". Uz njih na pozornici bio je vrsni hrvatski pijanist prof. Vladimir Babin, koji ih je odlicno pratio i vodio kroz repertoar.

Pred oduševljenom publikom koncert, prireden u povodu Uskrsa, otvorila je Šverko skladbom "Panis Agnelicus", dok je Gamulin izveo "Ave Maria", što je dvoranu odmah na pocetku ispunilo posebnom energijom. Pjevali su sami ili pak u duetu, a pjesme su bile svojevrsna kombinacija sakralne, moderne i tradicionalne glazbe.

Tijekom gotovo dva sata trajanja koncerta posjetitelji su jednako uživali u Radojkinim hitovima "Kud plovi ovaj brod", "Va dihe mora", "Parole, parole" i Gianniejevim "Sanjam", "Pijesak vremena", "Torna a Surriento", kao i u duetima "Amigos para siempre", "Con te partiro" i drugima. Radojkin raspon glasa i originalnost izvedbi, interakcija s publikom i pozitivno ozracje ucinili su ovaj koncert doista posebnim.

- Da su pjevale cajke s polugolim tijelima, dvorana bi bila puna! Hvala Umagu, hvala Ucilištu što nam je priuštilo mogucnost uživanja u pravoj umjetnosti, bio je komentar oduševljene, ali s druge strane i pomalo razocarane pjevacice.

Koncert je organiziralo Ucilište uz financijsku potporu Grada Umaga. Unatoc tome što je bio najavljen prije više od mjesec dana i što je ulaznica koštala - s obzirom na kalibar ovih zvijezda - vrlo prihvatljivih 40 kuna, dvoranu POU-a popunilo je tek stotinjak posjetitelja, koji su, medutim, bili nagradeni vrhunskim umjetnickim programom. Zajedno s izvodacima na kraju su s njima i zapjevali. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter