Švercao sedmero Turaka preko granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak u 19 sati slovenska policija je na granicni prijelaz Požane dovela sedam turskih državljana, dva muškarca i dvije žene u dobi od 48, 27, 25 i 32 godine i troje maloljetne djece, te 27-godišnjaka iz Zagreba pod sumnjom da su zajedno ilegalno prešli u Sloveniju.

Provedenim kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je Zagrepcanin prije nekoliko dana angažiran za prebacivanje Turaka u Sloveniju za tisucu eura. Zagrepcanin i 27-godišnji turski državljanin su u subotu krenuli za Rijeku, gdje su se sastali s ostalih šestoro.

Sljedeceg dana su svi zajedno u automobilu alfa romeo pulskih oznaka stigli do Buzeta, a u popodnevnim satima su pješice sa željeznicke pruge Buzet - Rakitovec krenuli preko granice do mjesta Podgorje.

Zagrepcanin je tada uzeo taksi i prebacio ih u Sloveniju, no po dolasku do mjesta Crni Kal zaustavili su ih slovenski policajci te su vraceni natrag.

Zagrepcanin je u srijedu u 1.20 sati predan pritvorskom nadzorniku PU istarske, a turski državljani su protjerani iz RH, odnosno smješteni su u Prihvatni centar za strance Ježevo. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter