Svemir Radmilo novi šef pulskog aerodroma

Svemir Radmilo (lijevo) s bivšim direktorom HTZ-a Nikom Bulićem (G. P.)
Svemir Radmilo (lijevo) s bivšim direktorom HTZ-a Nikom Bulićem (G. P.)

Dugogodišnji direktor prodaje i marketinga u Croatia Airlinesu Svemir Radmilo novi je direktor pulske Zračne luke, jednoglasna je odluka Skupštine društva koja je Radmila danas izabrala kao najboljeg kandidata među sedam valjanih ponuda za direktorsko mjesto. Nakon objave natječaja sredinom siječnja svoje je ponude predalo čak 14 kandidata, a polovica ih je zadovoljila uvjete natječaja.

Među ponudama je bila i ona sada već bivšeg direktora Bruna Rogovića koji je pulski aerodrom vodio 12 godina. Predsjednik Nadzornog odbora pulske Zračne luke Valerio Drandić zadovoljan je izborom novog direktora i kaže da se radi o vrhunskom stručnjaku koji je dugi niz godinama radio na poslovima prodaje i marketinga.

- To je profil čovjeka kakvog trebamo s obzirom da nam je želja povećati promet, a time i prihode. Osim što je znalac u svom poslu, Svemir Radmilo je predstavio vrlo ambiciozan i kvalitetan plan rada, kazao je Drandić. Direktorska fotelja bit će popunjena već za tjedan dana kada se očekuje službena primopredaja dužnosti. Rogović napušta aerodrom. Po Drandićevim riječima, on ima sve uvjete za mirovinu ili može ići raditi u neku drugu firmu.

Sindikalni povjerenik u pulskoj Zračnoj luci Radovan Glušac veli da mu je pomalo čudno da se dovode kadrovi iz Zagreba, kada se zna da je među kandidatima koji su ispunjavali uvjete bilo i onih iz Istre.

- Od novog direktora očekujemo korjenite promjene jer pulski aerodrom treba potpune promjene u svim segmentima. Kadrovska politika i način na koji država upravlja pulskom zračnom lukom rezultirali su time da je zračna luka koja je u bivšoj državi bila avangarda danas na začelju u Hrvatskoj, smatra Glušac koji je u ime sindikata, zbog neodgovornog poslovanja, u nekoliko navrata tražio smjenu Bruna Rogovića. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter