Sveistarska promocija knjige "Smijeh slobode-Uvod u Feral Tribune"

Treći sajam knjiga u Kanfanaru najavili su Dragan Ogurlić i Sandro Jurman (N. O. R.)
Treći sajam knjiga u Kanfanaru najavili su Dragan Ogurlić i Sandro Jurman (N. O. R.)

Ne želeći "tupiti" o tome kako i male zajednice i gradići, trebaju imati barem povremene, ako već ne i dnevne doze kulturnih događanja, Općina Kanfanar, još prije tri godine u suradnji s nakladnikom Adamić iz Rijeke, pokrenula je stvar s mrtve točke, organiziravši proljetni Sajam knjiga. Upravo, njegova treća edicija, zakazana za 15. svibanj, pokazala je svu važnost, ne samo za izdavače, već i brojne posjetitelje kanfanarskog Sajma knjige, koji je ove godine postao događajem predsezone.

- Treći sajam knjiga u Kanfanaru, ujedno će biti i jedina sveistarska promocija knjige "Smijeh slobode" autora Borisa Pavelića, na kojoj će, s početkom u 19 sati, uz pisca sudjelovati i perjanice "ferala"- Viktor Ivančić, Predrag Lucić i Boris Dežulović, te u ulozi moderatora Branko Mijić, ovogodišnji dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva za Novinara godine, rekao je Dragan Ogurlić, u ime nakladnika knjige Adamić iz Rijeke, poručivši da promocija, osim što donosi "dva u jednom", dakle i knjigu i autora, razotkriva  povijest jednog omiljenog tjednika, posebno dobro prihvaćenog u Istri.

- Kolega iz Novog lista, Boris Pavelić na knjizi je radio godinu dana i napravio izvrstan krimić, kronologiju vezanu uz 25 godina Ferala, istaknuo je Ogurlić, dodavši i da će uz ovu promociju knjige,  šlag na torti biti i stand up show "Melodije Smijeha i slobode" u režiji Lucić&Dežulović, koji počinje u 19.45.

Inače, kako je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik Kanfanara, Sandro Jurman, Sajam knjiga otvara se u 11 sati u Domu mladih, a odmah po otvaranju u 11.30 započeti će kreativna radionica pod nazivom "Igram se i učim", koju organizira naklada "Panda" iz Zagreba.

- Uz zagrebačku "Pandu" na ovogodišnjem Sajmu, knjige će izložiti još tri izdavačke kuće -  Adamić iz Rijeke, Errata Corrige iz Poreča te Udruga Udruga Dvegrajci iz Kanfanara. U vrijeme trajanja Sajma, dakle u petak od 11 do 21.30 sati moći će se razgledati i kupiti  više od 150 naslova, po sajamskim popustima koji se kreću od 20 do 50 posto, pojasnio je načelnik Općine Kanfanar, Sandro Jurman. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter