Svega dvanaest igraca na prozivci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tek njih dvanaestorica istrcala su jutros na stadion na Verudi. Pod budnim okom trenera Elvisa Scorije i pomocnika Valdija Šumberca i Zorana Moravca prvoj su se prozivci pulskog nogometnog prvoligaša odazvali i potom odradili startni trening dva golmana, Lovric i Perkovic, te desetorica igraca, Barišic, Švrljuga, Dedaj, Grbac, Andelkovic, Prelcec, Kepcija, Šehic, Okic i Roce. Igraci kojima je istekao ugovor s «Istrom 1961», a koji su dan ranije bili na razgovorima oko potpisivanja novog ugovora nisu se pojavili na prvom treningu, dok su Tadic i Kacic najavili da ce malo zakasniti. Ovakav se epilog jutros na stadionu «Uljanik Veruda» možda nije ocekivao, no to i nije bilo veliko iznenadenje nakon znanih problema s isplatom zaostalih potraživanja, ali i stavom uprave kluba oko prijedloga novih ugovora igracima.

"Jasno je da se sve poteškoce koje je klub imao od završetka drugoligaškog prvenstva ne mogu prebrisati tijekom noci i da cemo paralelno uz treninge igraca pod ugovorom skupljati momcad za igranje u Prvoj ligi", rekao je trener Elvis Scoria uoci prvog treninga u novoj sezoni i dodoao, "Razgovaramo s ovih nekoliko igraca kojima je istekao ugovor i nadam se da cemo se na kraju i dogovoriti oko nastavka suradnje, ali ukoliko do toga ne dode okrenut cemo se tržištu i potražiti nove igrace."

Na treningu se nisu pojavili igraci koji su tvorili okosnicu prošlosezonskog sastava poput Lisjaka, Pauletica, Bošca i Lajtmana. "Situacija je takva da smo tim igracima dali na uvid prijedloge novog ugovora koji su u granicama onoga što ovaj klub može ponuditi. Ugovori su nešto manji od dosadašnjih, ali ne puno, od 10 do 15 posto s tim da igraci taj novac mogu nadoknaditi premijama za uspješne rezultate. Kad je o strancima rijec mi ocekujemo Traorea 28. ovog mjeseca i kako sad stvari stoje on bi ostao s nama. Naime za njega nam dosad nije stigla nijedna ponuda. Što se tice ove druge dvojice igraca iz Afrike, rijec je o dosta skupim igracima za naše prilike tako da sigurno ne možemo u klub dovesti obojicu uz Traorea. Ukoliko Traore ostane onda bi uzeli još jednog od njih, a ako Traore otide najvjerojatnije bi uzeli obojicu", zakljucio je pulski trener nakon cega se okrenuo radu s dvanaestoricom igraca koji su mu bili na raspolaganju.


Podijeli: Facebook Twiter