Švedski kralj Gustav u DOK-ING-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švedski kralj Carl XVI Gustaf posjetio je danas tvrtku DOK-ING te razgledao mehanizaciju za razminiravanje, vatrogastvo i rudarstvo te najnoviji prototip DOK-ING-ova električnog automobila.

DOK-ING godinama surađuje sa švedskim tvrtkama. Iz SAAB-a u Hrvatsku dolazi specijalni čelik koji čini osnovu DOK-ING-ovih strojeva prvenstveno za razminiravanje, ali i za ostale programe.

Civilnom dijelu švedskog Ministarstva obrane, DOK-ING je prodao sustave za razminiravanje, obučio operatere strojeva, mehaničare i elektroničare.

Vlasnik DOK-ING-a Vjekoslav Majetić podsjeća da je Švedska od DOK-ING-a kupila devet strojeva za razminiranje koje upotrebljava u mirovnim misijama, a i testiranja svojih strojeva za druga međunarodna tržišta DOK-ING obavlja u Švedskoj.

Suradnja sa švedskim partnerima nastavlja se, a trenutno se odnosi na obnovu i servisiranje isporučenih strojeva, kaže Majetić.

Švedskom kralju DOK-ING-ovi inženjeri predstavili su i najnoviji u nizu prototipa električnih automobila "LOOX" koji plijeni spojen otmjenog i razigranog dizajna te vrhunskih performansi u skupini ekektričnih automobila. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter