Švedani vadili periske u Pješcanoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska pomorska policija u srijedu je tijekom dana u protuzakonitom ribolovu zatekla cetiri osobe protiv kojih slijede kaznene prijave i optužni prijedlozi zbog pocinjenih prekršaja.

Dvojica švedskih državljana, u dobi od 34 i 41 godine, zatecena su u Pješcanoj Uvali oko 14.15 sati u protuzakonitom izlovu deset plemenitih periski koje su strogo zašticena zavicajna divlja svojta.

Nešto ranije, oko 14 sati pomorska je policija kod Fratarskog otoka zatekla 36-godišnjaka s podrucja Medulina koji je protuzakonito izlovljavao dondole  (imao ih je jedan kilogram).

S cetiri kilograma protuzakonito izlovljenih dondola navecer je, oko 20 sati, u zaljevu Veruda zatecen 49-godišnji Puljanin. Buduci da je oko Fratarskog otoka i u zaljevu Veruda zabranjen izlov školjki, protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog protuzakonitog ribolova redovnim putem.

Istarska policija upozorava da je tijekom cijele godine zabranjen izlov periski i prstaca, a osim njih zabranjeno je izlovljavati i sakupljati sve vrste školjkaša na mjestima južnije od rta Barbariga u kursu 270° do granice teritorijalnog mora.

U dozvoljenom podrucju, sjevernije od rta Barbariga sportski ribolovci mogu izloviti do 5 kg školjkaša dnevno, dok gospodarski ribolovci uz prethodno pribavljene dozvole smiju izlovljavati neogranicene kolicine školjkaša. Rekreacijskim ribolovcima izlov školjkaša je zabranjen.


Podijeli: Facebook Twiter