Svećeniku stalo srce, njegova rođakinja preminula od dehidracije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velečasni Josip Racan (76) preminuo je zbog zastoja rada srca, a njegova 88-godišnja rođakinja od dehidracije i iscrpljenosti, izvijestila je jučer Policijska uprava istarska. Tijekom subote u pulskoj je Općoj bolnici obavljena obdukcija preminulih. Uz ostalo obavit će se još i toksikološka i histološka analiza.

Podsjetimo, svećenik i njegova rođakinja nekoliko se dana nisu nikome javljali, pa ih je jedan drugi svećenik iz pićanskog dekanata u petak poslijepodne došao potražiti u župni stan u Potpićnu, a koji se nalazi u sklopu crkve Dobrog pastira. Budući da su vrata bila zaključana s unutarnje strane bila je potrebna intervencija policije.

Nakon ulaska u župni stan stravično otkriće. Svećenik je navodno nađen mrtav na stepeništu, a njegova rođakinja u kuhinji, u invalidskim kolicima. Za pretpostaviti je da je najvjerojatnije najprije svećeniku pozlilo, a njegova bolesna rođakinja nije uspjela pozvati pomoć. Očevid su obavili kriminalistička policija PU istarske i Zamjenica županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerović.

Velečasni Racan lani je iz Gračišća prebačen u župu Svetog Bartula u Tupljaku te je ujedno imenovan rektorom crkve Dobrog pastira u Pazinu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter