Sveceniku 10 godina zatvora zbog pedofilije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cileanski sud je sveceniku Ricardu Munozu dosudio desetogodišnju kaznu zatvora zbog seksualnih odnosa sa maloljetnicima, a gotovo istodobno je zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih polaznika jednoga cileanskog sjemeništa osumnjicen i pritvoren još jedan cileanski svecenik, prenio je AFP.

Sud u Melipilli, gradu 60 km udaljenom od Santiaga, na petogodišnji je zatvor osudio i partnericu oca Munoza, s kojom ima dvoje djece, a koja mu je pomagala u organiziranju sastanaka s maloljetnicima u motelima na podrucju oko Santiaga. Otac Munoz (55) osuden je i zbog posjedovanja pornografskog i pedofilskog materijala. Uhicen je u sijecnju 2010. godine. Njegov dvostruki život otkriven je nakon policijske istrage, ali i reportaže objavljene u programu javne televizije TVN.

U drugome slucaju seksualnog zlostavljanja maloljetnika zabilježenom na jugu zemlje, sud u gradu Concepcionu odlucio je pritvoriti oca Audina Araya zbog optužbi da je seksualno zlostavljao troje svojih ucenika u dobi od 15 do 17 godina u katolickom sjemeništu, ciji je bio rektor. Njegov odvjetnik Marcelo Torres smatra da su "optužbe neprecizne i kontradiktorne".

Katolicka crkva u Cileu, u kojoj je rimokatolicko stanovništvo u ogromnoj vecini (80 posto), prošli je mjesec i službeno zatražila oprost zbog seksualnih zlostavljanja što su ih nad maloljetnicima pocinili neki cileanski katolicki svecenici. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter