Svecenik ubio predsjednika mjesnog odbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U naselju Banici, u Opcini Dubrovacko primorje, u noci od ponedjeljka na utorak dogodilo se nezapamceno ubojstvo - svecenik don Ivica Sinanovic (43) ubio je Marka Kraljevica (49), predsjednika Mjesnog odbora u Banicima. Osumnjiceni je uhicen i nad njim se provodi kriminalisticka obrada, kazala je glasnogovornica Policijske uprave Dubrovacko-neretvanske Marija Gjenero potvrdujuci ubojstvo kakvo se ne pamti u dubrovackom kraju.

Nakon zaprimljene dojave mještana da netko u 1,45 sati lupa i vice na ulaznim vratima župne kuce u kojoj živi 43-godišnjak u Banicima, policija je izašla na mjesto dogadaja. Na samom ulazu, u hodniku župne kuce, policija je zatekla mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama. U njegovoj neposrednoj blizini se nalazio 43-godišnjak i nije pružao otpor pri uhicenju. Doveden je na kriminalisticko istraživanje, a opcinska državna odvjetnica Katija Kristovic naložila je obdukciju tijela ubijenog, napominje Marija Gjenero.

Što je dovelo do ubojstva predsjednika Mjesnog odbora Banica utvrdit ce daljnja kriminalisticka obrada.

Ubijeni Marko Kraljevic je vojni umirovljenik, sudionik je Domovinskog rata, zatocenik je istocnohercegovackog logora u Bileci, neoženjen je i u Banicima je živio s majkom u obiteljskoj kuci. Lijecio se od PTSP-a.

Don Ivica Sinanovic slovio je za kontroverznog svecenika. Roden je u Galijašnici pokraj Žepca u BiH, a 1984. godine poceo se školovati u Franjevackom samostanu u Visokom. U Zagrebu je maturirao i studirao teologiju. Rat ga je zatekao u kninskoj vojarni odakle se uspio izvuci i prikljuciti 143. brigadi HV-a. Ratovao je u Gorskom kotaru, Kordunu, Lici, Plitivicama... i tada se zavjetovao da ce, ostane li živ, postati svecenik. Teologiju je diplomirao u Ljubljani, a zaredio se u Dubrovniku 2004. godine.

Dubrovacki biskup Mate Uzinic trajno je razriješio osumnjicenog župnika don Ivicu Sinanovica službe župnog upravitelja župa Banici i Lisac, zabranivši mu do daljnjega obavljati i svecenicku službu, dok je državna tijela pozvao da utvrde što se tocno dogodilo. (Luko BRAILO)

 


Podijeli: Facebook Twiter