Svecenik osuden zbog pedofilije ranije pušten iz zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je odslužio dvije trecine presudene mu zatvorske kazne, na otok Krk se vratio don Drago Ljubicic , 68-godišnji svecenik Krcke biskupije koji je u studenom 2009. godine bio pravomocno osuden na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

Da je Ljubicic koji je još 2007. godine osumnjicen, a kasnije i pravosudno sankcioniran zbog optužbi za bludnicenje nad maloljetnicima s podrucja Banjola (na otoku Rabu) iznova smješten u Domu za umirovljene svecenike u gradu Krku i službeno je potvrdio mons. Anton Valkovic, generalni vikar Krcke biskupije.

Drago Ljubicic, rodom iz Poljica, malog mjesta u okolici grada Krka u lepoglavskom je zatvoru dragovoljno prošao program prevencije recidivizma, odnosno vježbanja kontrole ponašanja što je, uz cinjenicu da je odslužio dvije trecine zatvorske kazne, njegovo uzorno vladanje, ali i cinjenicu da se radi o osobi starije životne dobi bio jedan od važnijih faktora u donošenju odluke o njegovom ranijem puštanju iz zatvora u kojem izdržavao kaznu.

Ljubicic je pocetkom 2010. godine, nakon što je samo koji mjesec ranije pravomocnom postala presuda o zatvorskoj kazni, nekoliko tjedana proveo na Odjelu dijagnostike u Bolnici za osobe lišene slobode nakon cega je bio prepracen u Lepoglavu na izdržavanje kazne. S vremenom je iz zatvorenog dijela lepoglavske kaznionice bio premješten u njegov poluotvoreni dio u kojem uglavnom borave zatvorenici starije životne dobi. (M. TRINAJSTIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter