Svecanost je u detaljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niz je detalja kojima cemo upotpuniti uredenje doma, a o kojima sve rjede razmišljamo. Kraj godine pravo je vrijeme da se isplanira nabavka novih, ukrasnih predmeta u domu.

Oslikane caše, zdjele ili poslužavnici u staklu, keramici ili kristalu dat ce identitet domu, ali i upotpuniti svecarsku atmosferu u potrebnim trenucima. Odaberite boje i motive koji ce se uklopiti u željeni interijer - nježne tonove s nijansama zlata ili srebra, jer svaka svecana prilika zahtijeva blještavilo i sjaj. Izbor motiva je neogranicen. Moguce je oslikati motiv za posebnu priliku.



Ovakvi ce predmeti svojom jednostavnošcu i ljepotom, ukrasiti svaku policu, a upotpunjeni kvalitetnom rasvjetom stvorit ce pravi mali izložbeni prostor u svakom domu. Održavanje ovakvih predmeta vrlo je jednostavno - peru se na temperaturi do 60°C, ovisno o boji, tehnici i vremenu izrade.

Suho cvijece i voce

Ukoliko ste pak ljubitelj prirode, predlažemo slike od suhog cvijeca i sušenog voca (tomago tehnika). Ovakve je slike poželjno staviti u interijere u kojima dominiraju prirodni materijali, jer necete pogriješiti u izboru boje ili velicini slike. Prirodni ambijent koji vec postoji, bit ce obogacen stilski komplementarnim detaljem. Ukoliko se odlucite za nešto manje trajan detalj, ali u skladu s prirodom, predlažemo aranžmane od suhog ili živog cvijeca, aranžirane u staklenke neobicnog oblika.



Boje kao kontrast


Ovakvi ce cvjetni aranžmani pridonijeti svecanoj i ugodnoj atmosferi doma, a njihovim dopunjavanjem ili izmjenama moguce je cesto mijenjati ugodaj u prostoru. Mogu biti smješteni na zidu, podu, stolu, ovisno o velicini i nacinu aranžiranja, a bojama se mogu uklapati u interijer ili koristiti kao kontrastni naglasci koji ce unijeti dinamiku i svježinu u prostor.

Kada sakupite kolekciju ovakvih ukrasnih predmeta, interijer ce zasjati svecarskom atmosferom i u svakodnevici, s mišlju kako svaki dan u životu covjeka treba biti lijep, kvalitetan i poseban. (Monika Galovic, dipl.ing.arh.)

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter