Svečano za 20 god. studija klasične harmonike u Puli

U Domu hrvatskih branitelja obilježit će se 20. godišnjica studija klasične harmonike u Puli (Arhiva/D. Št.)
U Domu hrvatskih branitelja obilježit će se 20. godišnjica studija klasične harmonike u Puli (Arhiva/D. Št.)

Početkom travnja u Puli će se održati svečanost obilježavanja 20. godišnjice studija klasične harmonike u Hrvatskoj pri Odsjeku za klasičnu harmoniku Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Kako je istaknuo pročelnik odjela Bashkim Shehu, obilježavanje 20. godine studija je kulturni događaj, proizašao iz duge, bogate, renomirane pulske tradicije muziciranja na harmonici. Studij klasične harmonike je naime, jedini studij takve vrste u Republici Hrvatskoj, a donedavno je bio jedinstven i u široj regiji.

Studij je, istaknuo je Shehu, stekao iznimnu međunarodnu reputaciju, ponajviše zahvaljujući uspjesima studenata koji su u tom periodu osvojili više od 170 nagrada, kako na državnim, tako i na međunarodnim natjecanjima te time pridonijeli kulturnoj promociji Pule, Istre i Hrvatske.

Velika obljetnica studija harmonike ima međunarodni karakter. Središnji događaj bit će svečani koncert koji će se održati 3. travnja u Domu hrvatskih branitelja, kada će uz pratnju orkestra Camerata Austriaca, nastupiti renomirani solisti na harmonici s djelima hrvatskih skladatelja. Prethodit će prigodni koncert dan ranije na kojem će pak nastupiti sadašnji i bivši studenti i profesori Studija klasične harmonike Odjela za glazbu te njihovi uvaženi gosti.

Prije središnjeg koncerta održat će promocija dvostrukog CD-a i prigodne monografije. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter