Svečano otvorenje: Novi skate park je urbana priča Pule

Brojni skejteri iz Hrvatske i susjednih zemalja bili su jučer na otvorenju parka
Brojni skejteri iz Hrvatske i susjednih zemalja bili su jučer na otvorenju parka

U krugu bivše vojarne Karlo Rojc danas je pred brojnim skejterima i ljubiteljima ovog sporta otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

- Drago mi je da nakon toliko vremena imamo jedan novi sadržaj i priču. To je urbana priča grada Pule i vjerujem da će oko njega uvijek biti živo te da će na ovom prostoru, gdje djeluju brojne naše udruge, naši klinci  i svi oni koji se tako osjećaju moći uživati i razonoditi se. Nadam se da će skejteri biti zadovoljni, da će uživati i da neće biti puno ozljeda, kazao je pulski gradonačelnik na otvorenju prka.

Uslijedilo je natjecanje pod nazivom Wanted Skate Contest, a potom su gledatelji mogli uživati u revijalnim vratolomijama domaćih i gostujućih vozača.

Nino Fanuko, predsjednik skateboard kluba Wanted, koji će na neki način upravljati parkom te priređivati natjecanja i manifestacije, a koji slovi za jednog od najboljih skejtera u državi, naglasio je da pulski park najbolji u Hrvatskoj, ali i na Balkanu. Dodao je da park skejtere miče s ulica, a ovdje imaju mogućnost vježbati i uživati svaki dan od 9 do 21 sat. Park je predviđen za skateboard, BMX te role. Djeca mlađa od 12 godina moraju imati kacige te biti u pratnji roditelja. (B. BAN /Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU U NEDJELJU, 21. OŽUJKA

 


Podijeli: Facebook Twiter