Svecano otvoreni uredi Pula Film Festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi, obnovljeni prostori Javne ustanove Pula Film Festival, koji se nalaze u zgradi kina Valli, svecano su otvoreni u utorak uz simbolicnu podjelu kljuceva svima koji su pomogli u tom poslu.

- Troškovi obnove iznosili su milijun i 50 tisuca kuna od kojih je 600 tisuca izdvojio Grad, 200 tisuca Ministarstvo kulture, a preostalih 260 tisuca cine vlastita sredstva Pula Film Festivala.

Zahvaljujem svima koji su nas financijski podržali, izvodacu radova, zagrebackoj tvrtci Eding, i arhitektima Pulske grupe, Heleni Sterpin i Marku Percicu, koji su izradili projekt obnove, a najviše svojim djelatnicima bez kojih ova Javna ustanova ne bi funkcionirala ovako dobro, kazala je Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Pula Film Festivala.



Novi prostori protežu se na 165 cetvornih metara u dvije etaže. U prizemlju je uredena manja dvorana te dva radna prostora, dok se na katu nalaze tri ureda i pomocne prostorije.

Viškovic Vukic je, medu ostalima, simbolicne kljuceve urucila i gradonacelniku Borisu Mileticu, koji je kazao da krizi unatoc Grad ulaže u kulturu.

"Lažne" kljuceve dobili su i clanovi Vijeca Festivala igranog filma u Puli, Klara Udovicic i Fabrizio Radin, dok su prave kljuceve dobili svi djelatnici Pula Film Festivala, koji se iz nekadašnjih ureda u INK-u sele u prostore bliže kinu.


Podijeli: Facebook Twiter