Svečano otvoren Pula City Mall


U srijedu navečer je održana VIP svečanost otvorenja Pula City Malla u nazočnosti velikog broja uzvanika, predstavnika lokalne vlasti, javne uprave, raznih institucija i poslovnih partnera. Čast da svečano presjeku vrpcu i time otvore trenutno najveći trgovački centar u Puli i Istri pripao je direktoru austrijske grupacije MID Andreasu Messneru, predstavniku investitora u Hrvatskoj Nevenu Mariću, istarskom županu Valteru Flegu te gradonačelniku Pule Borisu Miletiću.

Kako je rečeno u prigodnim govorima, centar se prostire na 13 tisuća četvornih metara, a u njega je uloženo 20 milijuna eura. U poslovnim prostorima bit će otvoreno 18 brendova iz trgovinske, ugostiteljske i uslužne djelatnosti, zapošljavat će 200-tinjak radnika, a kupcima će na raspolaganju biti 333 parkirna mjesta. Samo hipermarket Interspar, prema riječima predsjednika Uprave Helmuta Fenzla, zapošljava stotinjak radnika i u njega je uloženo 25 milijuna kuna najsuvremenije opreme. Surađivat će, kaže, s lokalnim dobavljačima - od Agrolagune, Istarske pivovare do Pisiniuma i Zigantea. Namjera im je dalje se širiti u Puli te u drugim gradovima u Istri.

Pulski gradonačelnik je istaknuo značaj novih radnih mjesta, ali i mogućnost izbora za građane Pule, dok je župan Flego rekao da će ovo biti prigoda da se novac zarađen u Istri u Istri i potroši.

Tijekom svečanosti uručene su i tri donacije od po 20 tisuća kuna, i to za Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda - Pula, Društvo multiple skleroze Istarske županije i Dječji dom "Ruža Petrović". (S. Z. T., snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter