Svečano otvoren ATP turnir u Umagu

Otvoren je i Istria Gourmet Festival
Otvoren je i Istria Gourmet Festival

"ATP turnir nije samo sport, već je godinama poznat i kao centar zabave i gourmet doživljaja", istaknuo je predsjednik Uprave Istraturista i čelnik organizacijskog odbora turnira Vegeta Croatia Open Željko Kukurin na večerašnjem svečanom otvorenju u Umagu.

Osim što je zahvalio lokalnoj zajednici, institucijama i sponzorima na potpori, napomenuo je da turnir "nosi" 400 djelatnika koji će do sljedeće nedjelje brinuti da sve funkcionira, u svim segmentima.

- Lista igrača ove je godine fantastična, a izvrsno će sigurno biti i u zabavnom i gourmet dijelu, rekao je direktor turnira Vanja Božičković.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese istaknuo je da je njegov grad već 24. godinu za redom ponosni domaćin ovog najvažnijeg i najdugovječnijeg sportskog događaja. "Umag će sljedećih dana biti centar zabave, sporta i društvenog života. Ovaj je turnir definitivno glavni zaštitni brend Umaga", podcrtao je gradonačelnik.

- Umag se u posljednja dva desetljeća profilirao u mjesto vrhunskog tenisa, ali turnir nije samo sportski događaj. Umag će i ove godine zahvaljujući ATP-u biti jedan od glavnih društvenih događaja u zemlji, poručila je istarska dožupanica Giuseppina Rajko, izdvojivši posebno velik napor koji su uložili organizatori, a što je opet prepoznala Istarska županija, koja je jedna od sponzora.

"Slika Umaga idućih će dana obići svijet, što je jako važno za turističku promociju", riječi su dožupanice.

Budući da je otvorenje upriličeno u zoni gdje se tijekom trajanja turnira odvija Istra Gourmet Festival, Kukurin je na kraju je partnerima s kojima su zadnje četiri godine izgradili taj festival uručio priznanja. Dobili su ih vlasnici restorana i konoba – Tullio Fernetich iz San Rocca, Anika Mijanović iz Buščine, Elizabeta Prodan iz Nona, zatim glavni tajnik udruge Vinistra Krešimir Juričić i Franko Lukež iz Hrvatskog sommelier kluba.

Svečanom otvorenju prethodilo je predstavljanje humanitarnog dijela turnira, nazvanog Zvijezde Umaga za djecu Umaga, na Celebrity Stageu, gdje su prikupljanje prihoda za potrebite predstavili glavna zvijezda prve večeri Tony Cetinski, čiji će večerašnji koncert obilježiti početak bogatog zabavnog programa koji će do finala izbrojati 100 sati zabave, te Željko Kukurin, Vili Bassanese i Giuseppina Rajko. Potom su se svi, uključujući voditeljicu programa Antoniju Mandić, okušali u udaranju loptice reketom, pri čemu se mjerila brzina. Udarcem bržim od sto kilometara na sat najboljim se pokazao Kukurin. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter