Svečano obilježen Dan grada Pazina

Nagrađeni povodom Dana grada Pazina (M. RIMANIĆ)
Nagrađeni povodom Dana grada Pazina (M. RIMANIĆ)

U povodu Dana grada Pazina održana je svečana sjednica gradskog Vijeća na kojoj je gradonačelnik Renato Krulčić u prigodnom referatu govorio o ostvarenjima i postignućima Pazina. Među brojnim uzvanicima bio je istarski župan Valter Flego koji je čestitao Dan grada, ali i na rezultatima ostvarenim u proteklom razdoblju, uvjeren da će i oni biti bolji nakon donošenja Prostornog plana Istarske županije koji predstavlja temelj za potencijalne investicije i budući razvoj Pazina, ali i cijele Istre.

Povodom Dana grada Pazina Plaketom Grada Pazina nagrađeno je Društvo likovnih stvaratelja Pazin za četrdesetu obljetnicu djelovanja, kao znak priznanja za postignute rezultate u poticanju i promociji likovnog stvaralaštva te za značajan doprinos kulturnom i javnom životu Grada Pazina, Slavko Damijanić u znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi - više od sto puta, čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

Povelje Grada Pazina dobili su Franjo Paladin za doprinos razvoju obrtništva te za dugogodišnje djelovanje na očuvanju i promociji deficitarne urarske djelatnosti i Atilo Šujević za dugogodišnji rad i doprinos razvoju i promicanju obrtništva i obrtničkih udruženja na području Grada Pazina i Istarske županije.

Zahvalnice su dobili Vjekoslav Sergo za aktivnosti u osnivanju Podružnice udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske u Pazinu i rezultate ostvarene na području organiziranja, zaštite interesa i pomoći umirovljenicima i Patricija Jedrejčić za doprinos razvoju Planinarskog društva "Pazinka" Pazin i popularizaciji planinarstva na području Grada Pazina i Pazinštine te promicanju volonterskog rada. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter