Svečano dočekane srebrne hrvatske karatistice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski karate savez danas je s vrlo jakim razlogom održao konferenciju za novinare, i to odmah nakon povratka reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Parizu. Naime, Jelena Kovačivić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 55 kilograma, a njene kolegice Azra Saleš, Maša Martinović, Ivona Tubić i Ana Marija Čelan okitile su se odličjem istog sjaja u ekipnoj konkurenciji.

- Znala sam da su cure odlične i zato sam prije odlaska u Francusku najavila da će biti na postolju. Jako sam sretna zbog svoje medalje, iako ostaje mali žal za zlatom. Posebno me veseli što sam u prvih pet borbi realizirala sve svoje taktičke zamisli. Niti jedna suparnica nije napravila poen na meni, a ja sam kažnjavala sve njihove greške. Iskreno, mislila sam da to neće biti moguće - rekla je Jelena, koja je prije dvije godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

U subotnjem finalu od nje je bila bolja domaća predstavnica Lucie Ignace, a nedjelja je donijela dosad nedoživljeno iskustvo.

- Za vrijeme šetnje po Champs Élyséesu prolaznici me zaustavljali, čestitali na medalji i tražili zajedničku fotografiju. Bila je to čudna situacija u kontekstu karatea, a najviše sam se iznenadila kad sam shvatila koliko cijene moj rezultat - dodala je Jelena.

U ekipnom dijelu djevojke su prošle sav raspon emocija. Naime, u šesnaestini finala suci su ih diskvalificirali, a nakon uložene žalbe koja je odmah usvojena, nastavile su natjecanje i probile se do završne borbe u kojoj su izgubile od Francuskinja.

- Mislim da su nam uzeli zlato, ali nema veze, jer još smo mlade. Nastup pred petnaest tisuća gledatelja bio je čisti užitak. Svaka od nas dala je i srce i tijelo za ovu medalju - objasnila je Ana-Marija Čelan.

Hrvatske karatistice također su osvojile brončanu medalju prije dvije godine.

- Sad smo se popeli stepenicu više u odnosu na Beograd. Logično je da nam idući cilj bude zlato. Što se tiče Pariza, Francuskinje su imale jak vjetar u leđa i veliku sudačku naklonost. Na izlasku iz dvorane, nakon dodjele medalja, naše djevojke su dobile gromoglasan pljesak s tribina, jer gledatelji su sve vidjeli i shvatili - zaključio je izbornik Drago Galina. (Davor PETROVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter