Svečanim koncertom završen 12. Arena International

Završni koncert 12. Arena Internationala (V. BEGIĆ)
Završni koncert 12. Arena Internationala (V. BEGIĆ)

Pred brojnom publikom u subotu navečer privedeno je kraju dvanaesto izdanje glazbenih radionica Arena International. Nakon uvodnih riječi umjetničke ravnateljice Tatiane Šverko i Paola Demarina, u ime Talijanske unije, počeo je poduži koncertni program gdje su se predstavili polaznici radionica, njihovi mentori te zbor i orkestar Arene International.

Zbor i orkestar zajedno su izveli ariju iz Verdijeve opere "I Lombardi" naslovljenu "O signore dal tetto natio" te "Treulich geführt" iz Wagnerovog "Lohengrina". Glasovirska je pratnja bila povjerena maestru Leonardu Angeliniju, za orguljama je bio Eugen Sagmeister, a dirigirala je Tatiana Šverko. Zbor je uvježbala Orietta Šverko.

Nakon toga predstavili su se polaznici klase orgulja pod vodstvom Eugena Sagmeistera, Cosmas Fruth i Tina Rojnić, u raznim kombinacijama, među kojima i s mentorom, a potom su se predstavili Dubravka Jančić (violončelo) i Žarko Ignjatović (gitara). 

Iz klavirske klase prof. Tatiane Šverko predstavili su se Andrej Mirković i Marin Premate, potom je nastupio kvartet gitara iz klase prof. Žarka Ignjatovića te solo pjevači Srđan Mijić, Iva Mihelić i Gordana Hleb, pod mentorstvom prof. Marice Pernar. Iz klase prof. Vladimira Mlinarića nastupio je Andrea Furlan, a Andrea Musizza predstavio se i kao skladatelj i kao svirač bas flaute.

Klarinetisti iz klase prof. Tadeja Keninga koji su se predstavili bili su David Kumpare, Anamarija Novak i Mihael Tresk. Chiara Jurić, pijanistica je iz klase prof. Leonarda Angelinija, a Cristian Stefanutti solo pjevač je iz klase profesorice Marie Grazie Biancolin.

Četveroručno su se za orguljama predstavili Vladimir Mlinarić i Jelena Blašković, a nakon njih Delio Malpera (violina), Dubravka Jančić (violončelo) i Žarko Ignjatović (gitara). Zatim je predstavljen kolaž iz Verdijevog "Rigoletta", a to su priredili učenici profesora Alessandra Svaba. Predstavili su se Pierpaolo Cappuccilli, Nika Kožar, Anna Zuikova, Tjaša Zidanič, Massimiliano Svab, Umberto Bassi i Marina Poluhkina.

Zbor i orkestar priveli su koncert kraju arijom "Va' pensiero" iz Verdijevog "Nabucca". (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter