Svečani prijem za hrvatske paraolimpijce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zagrebačkom hotelu Antunović danas je održana konferencija za novinare u povodu povratka hrvatske paraolimpijske reprezentacije sa 14. Paraolimpijskih igara, koje su od 29. kolovoza do 9. rujna održale u Londonu, a na kojima su hrvatski predstavnici osvojili dvije srebrne i tri brončane medalje.

S najvećeg svjetskog natjecanja sportaša s invaliditetom srebrne medalje su osvojili Darko Kralj i Zoran Talić u bacanju kugle tj. skoku u dalj, a brončane Mikela Ristoski u skoku u dalj, Branimir Budetić u bacanju koplja te plivač Mihovil Španja na 100 metara leđno.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić izrazio je zadovoljstvo nastupom hrvatskih sportaša u Londonu, te pohvalio domaćine zbog cjelokupne organizacije, prvenstveno zbog velikog broja gledatelja na svim borilištima.

"Atmosfera je bila čudesna, stadion su bili puni, sjajno se navijalo za sve sportaše koji su slavljeni kao junaci. Britanski mediji su također odradili čudesan posao jer su svakodnevno bili prepuni priča o Igrama sportaša s invaliditetom", rekao je Kovačić.

Pulska atletičarka Mikela Ristoski istaknula je da joj osvojena medalja puno znači, te je izrazila nadu da će ih u budućnosti biti još.

Hrvatskim paraolimpijcima čestitke su uputili veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske David Slinn, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predsjednicu saborskog odbora za obitelj, mladež i šport Jadranka Kosor i Vesna Škulić, članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Medalje su u Londonu osvojili predstavnici 75 zemalja, a Hrvatska je na 58. mjestu po broju osvojenih odličja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter