Svečani doček hrvatskih rukometaša u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više tisuća navijača dočekalo je na trgu bana Jelačića hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja se u ponedjeljak vratila s europskog prvenstva u Poljskoj na kojem je osvojila brončanu medalju.

'Kauboji' su u Poljskoj osvojili već 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu peto odličje na europskim prvenstvima. Treće mjesto smo osvojili i 1994. u Portugalu, te 2012. u Srbiji, dok smo na europskim prvenstvima u Norveškoj (2008) i Austriji (2010) osvojili srebro. Hrvatski rukometaši su dva puta bili olimpijski pobjednici (1996, 2004), jednom svjetski prvaci (2003), a u bogatoj kolekciji medalja nedostaje tek europsko zlato.

"Hvala svima što su došli, ovo je jedna lijepa priča. Mi smo vjerovali do ovi momci imaju nešto. Pripremili smo se dobro, fizički i psihički i to smo pokazali," kazala je legenda hrvatskog rukometa i pomoćni trener u reprezentaciji Petar Metličić.

Slavlje na trgu započelo je pjesmom 'Neopisivo' Zaprešić Boysa s kojom su rukometaši izašli na pozornicu nakon čega je voditelj programa Darko Janeš predstavio cijelu reprezentaciju i stručni stožer.

"Osjećam puno ljubavi, hvala vam," poručio je navijačima izbornik Željko Babić, dok je kapetan Marko Kopljar dodao: "Sada ćemo se svi dobro odmoriti i proslaviti, a onda izboriti plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiro."

Kopljar je potom uručio gradonačelniku Milanu Bandiću dres s potpisima svih igrača.

"Neću previše pričati, već vas molim da svi pozdravite naše rukometaše," poručio je Bandić okupljenima.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar se naklonio 'kaubojima' poručivši kako cijela Hrvatska može učiti od rukometaša.

"Rukometaši su nam pokazali kako se može biti izvrstan. Zamislite da smo i na ostalim poljima tako dobri kao u rukometu," kazao je ministar dodavši: "Mi smo pobjednička nacija. Hvala vam dečki."

Brončanim rukometašima na pozornici se pridužio i pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec otpjevavši 'Mojoj majci (Ruža hrvatska) i "Sve je lako kad si mlad", dok je Ervin Baučić izveo pjesmu Dražena Žanka i Ivice Krajača "Hrvatski kauboji". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter