Svečana skupština porečkih antifašista

Anton Fabac, Božo Šifanić i Martin Matošević (J. PRODAN)
Anton Fabac, Božo Šifanić i Martin Matošević (J. PRODAN)

Svečana skupština Saveza antifašističkih boraca Poreštine održana je danas porečkoj Žutoj kući.

Sjednicu je otvorio predsjednik Saveza Božo Štifanić te je pozdravio predstavnike veterana Domovinskog rata, Društva "Josip Broz Tito", udruge umirovljenika te rodbinu narodnog heroja NOB-a Jože Šurana, a prisutni su minutom šutnje odali počast palim borcima.

- Vjerujem da smo u ovoj godini, kao i proteklih, ostvarili dobar rezultat. Moramo se pripremiti za izbornu skupštinu, koja će se održati sljedeće godine te smatram da bi trebalo izabrati ljude koji će se znati nositi s novim vremenom, rekao je Šuran i zahvalio se svim sponzorima koji pomažu u radu Saveza antifašista.

Tajnik Anton Fabac rezimirao je sve aktivnosti društva tijekom minule godine. Tako su članovi Saveza ove godine, između ostalog, položili vijence na spomenicima narodnih heroja Jože Šurana i Ane Guštin, posjetili Kumrovec, Pazin i Brgudac, osnovnu školu u Svetom Lovreču te organizirali druženja i komemoracije.

Na sjednici je bilo i riječi o zahtjevu za postavljenje spomen-ploče Viktoru Kancijaniću u Tinjanu.

- Družba "Braća hrvatskog zmaja" poslala je zahtjev tinjanskom vijeću za postavljanje ploče Kancijaniću, a htjeli bi ga prikazati kao hrvatskog narodnog heroja. Predlažem da Savez napiše pismo i da se poduzmu sve moguće akcije protiv postavljanja te ploče, rekao je tajnik Saveza antifašista Martin Matošević. (J. P.)


Podijeli: Facebook Twiter