Sve više požara u Australiji, jedna osoba poginula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više desetaka požara niskog raslinja haralo je u petak na jugu Australije, uzrokujući smrt jedne osobe, a meteorološki uvjeti trebali bi se pogoršati tijekom dana te su brojni stanovnici pozvani da napuste svoje domove.

Jedno je tijelo pronađeno u kući u području planina Grampians, na zapadu države Victoria, čiji je glavni grad Melbourne zabilježio ovog tjedna iznimno visoke temperature čak i za australsko ljeto.

"Požari su sigurno uzrokovali smrt te osobe", objavila je policija Victorije koja upozorava na pogoršanje meteoroloških uvjeta tijekom dana. Požar na sjeveru planina Grampians, planinskog lanca zapadno od Melbournea, uništio je približno 21.000 hektara i primorao na evakuaciju stotinjak stanovnika i turista, posebice u turističkom mjestu Halls Gap, uz rub nacionalnog parka.

U petak se očekuju 44 stupnja Celzija u Melbourneu gdje su prethodnog dana zbog vrućine odgađani teniski mečevi na vanjskim terenima na Australia Openu dok su se na središnjim terenima igrali sa zatvorenim krovom. U Adelaideu, glavnom gradu države Južna Australija termometar bi trebao pokazivati više od 42 stupnja, što znači peti dan zaredom s temperaturama višim od 40 stupnjeva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter