Sve više obnovljenih fasada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko poduzece Labin stan zadobilo je medu gradanima status "firme koja nešto radi", što bi znacilo da se drugi mogu ugledati na njih. Titulu su zaslužili, a u tome ime je malcice pomoglo i to što je njihov rad uocljiviji od rada drugih gradskih tvrtki. Naime, u gradu je sve više obnovljenih fasada obojanih živim bojama.

Trenutacno poglede privlace skele na stambenoj zgradi u Ulici Mate Blažine 2, ili kod Socijalnog, one su nedavno skinute sa zgrade u Ulici Senari 20 i 22, a uskoro cemo ih vidjeti na Istarskoj 26. Cešce se ipak izvode sanacije krovova pa ih je lani u gradu, Rapcu i Raši izvedeno ukupno 18, nasuprot šest fasada u gradu i Viškovicima.



- Do kraja ove godine planiramo obnoviti 15 krovova. Dosad smo obnovili tri fasade, a pripremamo obnove na Prilazu Vetva 14 i 16. Na zgradi kod socijalnog radi se i na krovu i na fasadi, što je izuzetak jer se stanari u pravilu najprije odluce za obnovu krova, a zatim fasade, kaže direktorica Dolores Soric.

Poduzece u potpunosti servisira obnovu i otplatu kredita stanara. Radi se o obimnom poslu jer su lani brinuli o obvezama petstotinjak osoba. Zahtjevi za obnovu fasada i dalje stižu s Katura, starog grada, Novih zgrada i Raše, ciji stambeni fond je Labin stan preuzeo 2005. godine i na koju je otpadala glavnina hitno izvedenih obnova krovova.

Radove obavljaju labinske tvrtke, a boje i njihov raspored odreduje gradska komisija koju cine arhitekti Slavko Batelic, Nino Rocco i Romina Mohorovic Tencic te procelnica Upravnog odjela za prostorno uredenje, zaštitu okoliša i gradnju Anamarija Lukšic.


Podijeli: Facebook Twiter