Sve u 7: Davor Šišovic osvojio 175 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Šišovic iz Pazina osvojio je 175 tisuca kuna u sinocnoj emisiji novog kviza znanja "Sve u 7" Hrvatske televizije. Šiška u Istri ne treba posebno predstavljati - on je novinar Glasa Istre, publicist, istraživac povijesnog i duhovnog naslijeda Istre, a i šire je poznat - upravo po cestim sudjelovanjima u kvizovima.

Natjecao se u brojnim kvizovima, od "Kviskoteke" preko "Milijunaša" do "Najslabije karike", "Jedan protiv 100" i drugih. Najveci iznos koji je dosad osvojio je 260 tisuca kuna u kvizu "Jedan protiv sto". Osim njegova osobnog rekorda, to je bio i dotad najveci osvojen iznos u ovom kvizu. Prvi kviz u kojemu je osvojio dobitak, 64 tisuce kuna, bio je "Tko želi biti milijunaš". Za kviz "Sve u 7" kaže da mu je najteži dosad.

- I po težini pitanja i psihološkim komponentama, koncepcija je uglavnom složena. Jako je puno faktora u igri - znanje, sreca, taktika, raspoloženje, a lako se mogu dogoditi i pomaci koji mogu izbaciti iz takta. Nikad se ne zna što se krije iza naziva teme, tako se, primjerice, u jednoj rubrici "u knjižnicu" krila moja specijalnost domaca književnost, a to iz naslova nisam mogao naslutiti. Dakle, zeznuto je to što naziv teme ne otkriva stvaran sadržaj, kaže Šišovic.

Što se tice užitka u natjecanju i pravednosti, naš novinar kaže da mu je najviše odgovarala "Kviskoteka" buduci da je u tom kvizu, kako je rekao, dana mogucnost ispravljanja eventualne greške, dok je u drugim kvizovima vec jedna greška kobna.

Na upit kako ce, odnosno na što, utrošiti osvojeni novac, Šišovic jednostavno odgovara: "Placa mi je sve manja, a ovaj je novac tek za puko pokrivanje troškova života. Imamo još i stambeni kredit te dvoje djece u tinejdžerskoj dobi, evo baš jucer je kci krenula na faks u Rijeku. Iznos je to koji ne može bitno promijeniti život, ali ga može olakšati pokrivanjem tekucih obiteljskih potreba. Nažalost, znanje i sposobnost danas se ne cijene dovoljno, a to se, eto, ocituje i kroz placu. Još uvijek mi natjecanje u kvizu predstavlja izazov, tako da se i ubuduce namjeravam javljati. Dobro je što se svako toliko pojavi neki novi kviz, meni osobno nova šansa, buduci da je pravilo Hrvatske televizije da se po osvojenom dobitku u odredenom kvizu u tom istom se ne može ponovno natjecati".

O tremi kaže: "Prisutna je malo, prije snimanja, no kad krene, ona se izgubi, valjda sam vec navikao, osjecam se kao doma". (S. ROJNIC SINKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter