Sve što nudi "trgovačka" Istra na jednom mjestu

Sanja Bubonjić i Jadranka Vukmirović (D. MEMEDOVIĆ)
Sanja Bubonjić i Jadranka Vukmirović (D. MEMEDOVIĆ)

Novinarima je predstavljena brošura "Shopping in Istria" čiji je izdavač Strukovna grupa trgovine Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, a kojom je objedinjena ponuda poslovnih subjekata iz djelatnosti trgovine u Istarskoj županiji. Sanja Bubonjić, stručna suradnica Županijske komore i poslovna tajnica Strukovne grupe trgovine, navela je da brošura sadrži podatke o 56 poslovnih subjekata iz Istarske županije te 64 oglasa, a uvodni je dio brošure pisan na pet jezika - hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i ruskom. Brošura je, radi lakše preglednosti, podijeljena u četiri grupe proizvoda: za osobnu upotrebu, za uređenje i opremanje doma, dio s papirnicama, poklonima i suvenirima, dok je zadnje poglavlje posvećeno subjektima koji se bave hranom, nautičkom opremom i sredstvima za transport.

Govoreći o strukovnoj grupi trgovine, koja okuplja trgovačka društva koja se bave prodajom na veliko i malo, Bubonjić je navela da je brošura jedan od konkretnih rezultata rada grupe koja je prvi puta izdana lani, a ove su godine njeni članovi izrazili želju da se brošura izda ponovo.

- Brošura je, u realizaciji MPS-a d.o.o. Pula, izdana u pet tisuća primjeraka s tim da su trgovci morali podmiriti samo trošak dizajna svog oglasa, dok je ostatak financirala Komora, navela je Jadranka Vukmirović, predsjednica Strukovne grupe trgovine, te navela da će se ona distribuirati u prodavaonicama na frekventnim mjestima članica grupe koje se i same reklamiraju u brošuri, u turističkim uredima, marinama, zračnoj luci, većim hotelima, a novost je da će se ove godine naći i na info-punktovima Pula film festivala. Vukmirorić je dodajući i da brošura nije namijenjena samo turistima, već i domaćim kupcima kojima će poslužiti kao svojevrsni katalog svega što Istra nudi - od popularnih brendova do autohtonih proizvoda.

Inače, elektronsko izdanje brošure može se preuzeti sa stranica HGK-Županjske komore Pula. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter