Sve spremno za Sanaderovo izrucenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je uoci sastanka ministara unutarnjih poslova, pravosuda i glavnoga državnog odvjetnika s braniteljskim udrugama da su na "tehnickoj razini" završile pripreme za Sanaderovo izrucenje, no odbio je odgovoriti kad ce biti izrucen.

Jedan od Sanaderovih zagrebackih branitelja Goran Suic za Hinu je rekao da ostaje pri prošlotjednoj izjavi da ce Sanader biti izrucen ovaj tjedan, no ni on nije želio govoriti o mogucem datumu. Za sada je bez odgovora i pitanje na koji ce nacin policija bivšeg premijera prevesti u Hrvatsku - zracnim ili cestovnim putem.

U austrijskom ministarstvu pravosuda takoder ne žele ništa reci o postupku izrucenja, uz objašnjenje da je to sad stvar hrvatske strane. U hrvatskom ministarstvu pravosuda napominju da je izrucenje sada tehnicko pitanje za koje je zadužena policija i zagrebacki Interpolov ured.

Sanader je u pritvoru u Salzburgu vec sedam mjeseci. Iako se na pocetku protivio izrucenju, tvrdeci da u Hrvatskoj nece imati pošteno sudenje, nedavno je promijenio stajalište i složio se s pojednostavljenim postupkom izrucenja.

Nakon izrucenja bivši premijer ce biti prevezen u zatvor u Remetincu jer mu je sudac istrage na USKOK-ov zahtjev odredio jednomjesecni istražni zatvor. Nakon toga ocekuje se da ce Sanadera odvesti na ispitivanje u USKOK koji proteklih sedam mjeseci protiv njega vodi nekoliko antikorupcijskih istraga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter