Sve spremno za Istarsko proljece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare koju su uprilicili organizatori i Grad Umag, jedan od domacina tradicionalne biciklisticke manifestacije Istarsko proljece koja ce od polovice do kraja ovoga tjedna doživjeti svoje deveto izdanje, priopcili su da je u pripremi za realizaciju tog dobrano uhodanog projekta ucinjeno sve, tako da se samo ocekuje start utrke.

To su u ime organizatora i pazinske momcadi Meridiana Kamen istaknuli direktor projekta Ivica Gržinic i ekipni manager Vinko Poloncic, te ostali sudionici "pressice", direktorica TZ-a Sanda Bravar-Radizlovic, umaški dogradonacelnik Mauro Jurman, te u ime IRTA-e Nenad Stojkovski. Uz njih na presici su bila i trojica izravnih aktera ove priredbe, biciklisti pazinske momcadi Roberto Cesaro, Mariano Giallorenzo i Bruno Radotic.

Spomenuti trolist je na istu stigao na dva kotaca. Time su iskoristili prigodu proci još jednom pojedinim dionicama Istarskog proljeca i usput "snimiti" trasu kojom ce se voziti umaški prolog.

Organizatoru utrke su u Umagu pronašli ozbiljne partnere za ovaj, aktualni, ali i neke druge projekte što je javno obznanila direktorica Turisticke zajednice Grada Umaga i svekolikog klastera sjeverne Istre.

Utrka pocinje umaškim prologom u cetvrtak, individualnim kronometrom ciji je start u 11 sati na Novoj obali odakle se vozi do Katora, do negdašnjeg zabavnog centra i nazad u dužini od 2,1 km. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter