Sve spremno za Weekend Media Festival

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Nekoliko dana uoči početka petog Weekend Media Festivala poznate su sve pojedinosti bogatog programa toga najvećeg regionalnog skupa komunikacijske industrije. Novi formati, intrigantni govornici, uzbudljivi predavači i iskričavi panelisti uz stručnjake iz regionalne oglašivačke industrije - sve će to doživjeti gosti Rovinja od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana Rovinj.

Festival je ove godine dodatno proširio raspon tema, pa će veliki interes sigurno izazvati panel-rasprava Regija 3.0, na kojoj će svoja stajališta o ekonomskoj politici i reindustrijalizaciji suočiti prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić i predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić, koji je i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

U novom formatu Hard Talk snage će odmjeriti Aleksandar Tijanić i Goran Milić, dok će Emil Tedeschi s Tomom Ricovim razgovarati otvorenije i direktnije nego ikad do sada. Novost je i Dvoboj, u kojem će se suprotstaviti ključni akteri hrvatske medijske scene te Pogled preko plota, koji će kroz dinamičnu raspravu dati pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u zemljama regije. Vodit će se rasprava i o pouzdanosti TV rejtinga, sponzorstvima u sportu te krizi u novinarstvu i PR industriji.

Festival i ove godine dovodi ugledne predavače iz regije i svijeta, a najviše se iščekuju predavanja dvojice mladih Amerikanaca: Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog lista Guardian u New Yorku, govorit će o stvaranju interaktivnih vijesti, dok će Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa, iznijeti svoju procjenu o budućnosti vijesti i demokracije. O industriji internetskih igrica govorit će Davor Hebel iz Velike Britanije.

Novost petog Weekenda je i BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, na koju se prijavilo 50 agencija iz država bivše Jugoslavije. U sklopu Weekend Media festivala održat će se i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a, na kojoj će gost predavač biti glasnogovornik bivše grčke vlade George S. Petalotis. Na petom Weekend Media Festivalu očekuje se dolazak oko 4.000 sudionika iz Hrvatske i regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter