Sve spremno za asfaltiranje Radićeve

Asfaltiranje najavljeno za ovaj tjedan (M. ANGELINI)
Asfaltiranje najavljeno za ovaj tjedan (M. ANGELINI)

Velika količina oborina koja se krajem prošlog tjedna sručila na grad spriječila je završetak radova u gornjem dijelu Radićeve ulice (bivša Omladinska) iako su plinofikacija i rekonstrukcija vodovodne mreže, što Plinara i Vodovod izvode zajednički, u potpunosti okončane, te je "isfrezana" prometnica za novo asfaltiranje.

No, bura koja je počela puhati jučer donosi suho razdoblje pa se izvođači nadaju da će ovog tjedna ipak uspjeti okončati posao na najfrekventnijem pulskom usponu. Očekuje se i asfaltiranje Scalierove ulice.

Nakon okončanja radova u gornjem dijelu Radićeve potrošači tog dijela ulice te u Ulici Olge Ban i gornjem dijelu Mažuranićeve, vrlo brzo će moći koristiti prirodni plin.

Osim u Radićevoj novi plinovod izgradit će se u Kranjčevićevoj ulici prema Nazorovoj, te u dijelu Marulićeve ulice, od križanja s Kranjčevićevom do Rovinjske ulice, te dijelu Vitezićeve ulice oko Nazorove i Tomassinijeve od križanja s Rizzijevom do Gundulićeve ulice.

Radovi će se nastaviti na donjem dijelu Radićeve ulice gdje Plinara i Vodovod također zajednički sudjeluju u projektu sve do Dobriline ulice. Štoviše, radovi u donjem dijelu već su počeli i stigli do križanja s Balotinom ulicom. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter