Sve se urotilo protiv nas

Marko Jordan (M. ANGELINI)
Marko Jordan (M. ANGELINI)

S posljednje pozicije na ljestvici, na kojoj se nikad nisu nalazili otkad je Igor Pamić prije četiri godine po drugi put sjeo na pulsku klupu, nogometaši Istre 1961 dočekuju nedjeljni sraz s Osijekom. U iščekivanju Osječana, "zeleno-žuti" iz glave pokušavaju maknuti prošlotjedni poraz od Zadrana, kao i sve popratne elemente koji su do njega doveli i sa Stanova ih ispratili s "fenjerom" u ruci. Nimalo lagan zadatak ako je suditi po prvom ovotjednom treningu, kojeg su pulski nogometaši odradili pognutih glava i lica na kojima je osmjeh bio poput Jetija, mnogi su čuli za njega, ali nitko sa sigurnošću ne može reći da ga je i vidio. Čak i kod onih rođenih pozitivaca kojima osmjeh rijetko silazi s lica, posljednjih ga je dana bilo teško pronaći, što samo potvrđuje poprilično delikatnu situaciju u kojoj se, 12 kola prije kraja prvenstva, nalazi Istra 1961.

- Da nam je lako, nije sigurno - složio se i Marko Jordan, krilni napadač Istre 1961. - Kad gledamo sve te brojke, činjenicu da smo 11 kola bez pobjede i da smo pali na zadnju poziciju na ljestvici, čime naši navijači sigurno ne mogu biti zadovoljni, podrazumijeva se da nam je veliki pritisak u glavama što se tiče rezultata. Ima još puno da se igra, a bodovne razlike su male i možda već nakon nedjelje budemo na osmom mjestu, no za taj skok morat ćemo napokon početi pobjeđivati.

"Zeleno-žuti" će u nedjelju puno lakše doći do pobjede ako sudački kriterij još jednom ne pretegne na protivničku stranu.

- Stvarno ne znam što se to događa, zašto u zadnje vrijeme imamo takvo suđenje. Kradu nas gdje stignu, i doma i vani, ali nismo mi jedini, sad je protiv Lokomotive bila oštećena i Rijeka. Iskreno, ne znam što da kažem, na nama je da se izdignemo iznad svega i idemo dalje, zaboravimo što je bilo, pustimo suđenje i okrenemo se sebi i svojim igrama. Na suđenje i tako ne možemo utjecati i jedino nam preostaje da se nadamo kako će biti pošteno, a da ćemo mi biti pravi i stići do bodova, da nam se i glave napokon podignu i da više ne gledamo stalno u pod - zaželio je Jordan, kojeg uz manjak bodova i diskutabilne sudačke odluke u posljednje vrijeme muči još jedna stvar, a to je besparica. - Nema bodova, suci nas kradu, plaće nam kasne, sve se urotilo protiv nas i sigurno nam nije lako, ali moramo to nekako prevladati i ostati u ligi, a onda vjerujemo da će i za nas doći bolje vrijeme. Najvažnije će biti da u nedjeljnih 90 minuta maknemo sve probleme iz naših glava, dobijemo Osijek i maknemo se sa zadnje pozicije. Bit će teško, ali vjerujem da to možemo napraviti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter