Sve se svodi na trening, hranu i spavanje

IDEALNI UVJETI - Darko Mišić i Abdelhakim Bouhna (lijevo) (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)
IDEALNI UVJETI - Darko Mišić i Abdelhakim Bouhna (lijevo) (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)

Kišna nedjelja dočekala nas je u ''deželi'', pomalo neočekivano, no tako to bude kad se ponadate lijepom vremenu. U polasku je sve bilo sukladno subotnjim informacijama o toplom i sunčanom okruženju u slovenskoj bazi Istre 1961, ali taman negdje pred Ljubljanom kiša se žestoko obrušila na prozore automobila. Jutarnji trening pulskih nogometaša u takvim je uvjetima završio ranije od predviđenog, ostatak dana proveli su ''zeleno-žuti'' u svom hotelskom skrovištu, čekajući večernji ogled s Triglavom iz Kranja.

Tek nešto više od dva sata imate se voziti od Pule do Begunja na Gorenjskem, zaseoka u općini Radovljica, smještenoj u neposrednoj blizini autoceste prema Villachu, ali i poznatih slovenskih turističkih lokaliteta, Bledskog i Bohinjskog jezera. Pregršt je prirodnih ljepota skriveno tu pod samim obroncima Alpi, odakle se za vedra vremena pruža sjajan pogled na najviši vrh Slovenije i bivše Jugoslavije, 2864 metra izdignuti Triglav.

Osim istoimenog nacionalnog parka i svih znamenitosti koje ga upotpunjuju, ovo malo mjesto od par stotina stanovnika u kojem ''zeleno-žuti'' odsjedaju posebno je upisano i na sportsku kartu svijeta. U Begunju na Gorenjskem, za koje vjerojatno nikad niste čuli, započela je proizvodnja poznate skijaške opreme ''Elan'' koja je neke od najboljih skijaša dizala na zlatna postolja. Zanimljiv podatak i u kontekstu elana koji je Istri 1961 prijeko potreban pred skori početak prvoligaškog slaloma. (Dameo RAMIĆ – KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter