Sve opcije oko nestanka Airbusa otvorene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istraga koja je u tijeku nakon nestanka zrakoplova Airbusa A330 Air Francea na letu iz Rija de Janeira za Pariz u nedjelju još nije dala rezultate koji bi upucivali na tocan uzrok nesrece, pa se zasad ne iskljucuje nijedna mogucnost, a francuska ce tvrtka o okolnostima nesrece informacije tražiti i od njemackog avioprijevoznika Lufthanse,ciji su zrakoplovi u vrijeme nestanka farnacuskog airbusa letjeli na tom podrucju.

Piloti brazilske zrakoplovne kompanije TAM tijekom leta preko Atlantika možda su vidjeli goruce komade olupine francuskog Airbusa koji je nestao s 228 putnika i clanova posade, prenose u utorak brazilski mediji pozivajuci se na priopcenje TAM-a.

Posada TAM-a "tijekom leta iz Europe za Brazil vidjela je narancaste bljeskove na otvorenom moru na udaljenosti od oko 1300 kilometara od otoka Fernanda de Noronhe", prenose mediji priopcenje zrakoplovne tvrtke. Fernando de Noronha je udaljen 250 kilometara od brazilske obale. Brazilsko vojno zrakoplovstvo je potvrdilo da je posada TAM-a i njima prenijela informacije te da se zrakoplov brazilske kompanije u tom trenutku nalazio podrucju u kojem se mogao naci i Airbus Air Francea.

Brazilsko zrakoplovstvo i mornarica nastavljaju potragu za Airbusom, a pridružio im se i jedan americki zrakoplov, priopcilo je ministartvo obrane u Rio de Janeiru. U zrakoplovu Air Francea koji je u ponedjeljak na letu od Rio de Janeira do Pariza nestao iznad Atlantika, medu 228 putnika i clanova posade nalazio se i jedan hrvatski državljanin, a doznaje se da je rijec o pomorcu Zoranu Markovicu (45) iz sela Kostelj u naselju Grižane, u vinodolskoj opcini.


Podijeli: Facebook Twiter