Sve o skandalu koji je srušio najveće nogometno carstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jubilarni Weekend Media Festival, koji se desetu godinu za redom održava u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adrisa, i ovog će puta od 21. do 24. rujna donijeti pregršt novih događanja vezanih uz razgovore, diskusije i predavanja sa zanimljivim sugovornica. Posebno atraktivno trebalo bi biti predavanje o moći istraživačkog novinarstva o kojem će na Mediji govoriti Jonathan Calvert, koji je s kolegama iz The Sunday Timesa razotkrio najveći skandal u povijesti nogometa, i kojima je nakon  mjeseci proučavanja milijuna stranica o mitu u FIFA-i, pošlo za rukom srušiti visoke dužnosnike nogometne organizacije. O svom dvanaest godišnjem iskustvu na čelu istraživačkog tima Jonathan Calvert govorit će na predavanju "Novinarstvo koje je razotkrilo nogomet kao prljavu igru".

Google, kaj ima?

O tome što je novo u Googleu i kako svoj posao prilagoditi za "Age of Assistance", na predavanju "Google, kaj ima?" otkrit će nam Dominik Osterholt, voditelj programa za Google Digital Academy, dok će Hans Martin Megard, izvršni direktor Scandinavian Design Grupe, u svojem predavanju pokušati objasniti kako je održivost podjednako izazov i prilika te kako pametne agencije ciljeve UN-a za održivi razvoj mogu koristiti kao sredstvo za izgradnju brendova.

Iz McCann Grupe na Weekend Media Festivalu gostovat će i Srđan Šaper koji će kroz razgovor s direktorom festivala Tomom Ricovom raspravljati o aktualnim pitanjima iz područja marketinga, politike i glazbe, a zabavnu povijest kroz deset godina Weekend Mediju, predstavit će u svom prepoznatljivom stilu Robert Knjaz- od toga koliko je alkohola u tom periodu ispijeno, koliko predavanja odslušano, pa sve do hodograma puta u kojem je rovinjska  Tvornica postala mjesto najboljih susreta, odnosno pronalaska krivca najvećeg skandala Weekend Media Festivala.

Očekuju se novi rekordi

Jubilarni Weekend media Festival, koji je u svom prvom desetljeću ugostio gotovo 45 tisuća sudionika (tisuću govornika, 35 tisuća medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i pet tisuća akreditiranih novinara iz cijele regije), i ove godine očekuje rekordan odziv i dolazak gostiju i posjetitelja, a mjesto susreta je bivša Tvornica duhana Rovinj. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter