Sve o maslinarima putem iPada i iPhonea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Flos Olei, najpoznatiji vodic za maslinare, koji ureduje znani talijanski turisticki novinar i opinion maker Marco Oreggia, na podrucju eno-gastronomije ekvivalent Robertu Parkeru u svijetu vina, od sada je dostupan i putem iPada i iPhonea.

Podsjetimo, u zadnje izdanje tog vodica, objavljeno krajem prošle godine, uvršteni su i istarski maslinari, a nagrade su urucene Klaudiju Ipši iz Ipši te braci Lorenzu i Liviju Belciju iz Vodnjana.

U tome priznatom vodicu na osamstotinjak stranica, na kojima su opisana 624 ulja i najznacajnije maslinarske regije, a koji se inace u svijetu maslinarstva naziva i Biblijom ekstradjevicanskih maslinovih ulja, nalazimo i podatke o istarskim maslinarima.

U prošlogodišnjem izdanju našla su se cak 43 proizvodaca iz Hrvatske, od kojih su njih 42 iz Istre. Po broju proizvodaca Istra je nakon Toscane druga regija zastupljena u vodicu.

Sada, nakon što je Flos Olei dostupan i putem iPada i iPhonea, korisnici ce moci virtualno prošetati kroz pet kontinenata u 42 zemlje, uz sve povijesne i zemljopisne podatke, te posjetiti 455 proizvodaca ulja, birajuci proizvode na temelju opisanih karakteristika.

Ulja ce se moci pretražiti po imenu tvrtke, regiji te cijeni. Ujedno, bit ce moguce pronaci proizvodace ulja u krugu od stotinu kilometara.


Podijeli: Facebook Twiter