Sve miriše na pobjedu u nedjelju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripremaju se u kompletnom sastavu nogometaši Istre 1961 za novi nastup pred malim ekranima. Nedjeljni ogled 27. kola Prve HNL protiv Splita na Drosini s pocetkom u 17 sati izabran je za izravan prijenos, prvi nakon onog prekinutog derbija s Rijekom.

Upravo su uspjesi na pulskoj bombonijeri dali velikog zamaha usponu Istre 1961 na prvenstvenoj ljestvici pa trenutno zauzimaju deveto mjesto s 35 osvojenih bodova. Buduci da momcadi trenera Igora Pamica u goste stižu ambiciozni Splicani koji drže cetvrtu poziciju s 43 boda, nedjeljni se ogled namece kao vrlo delikatan za Puljane koji traže nove bodove u borbi za ostanak.

No, ima jedan statisticki podatak koji ce svakako razveseliti zeleno-žute. Split je sa zadnjih pet gostovanja donio tek jedan bod. I to onaj osvojen u splitskom derbiju kontra Hajduka na Poljudu.

Trener Pamic za ovaj ce ogled moci racunati na gotovo sve igrace. Jedini koji nema pravo nastupa je Slobodan Stranatic koji je sakupio tri žuta kartona, pa je div iz Žminja vec najavio da ce izmedu Tomislava Barbarica i Fausta Budicina odluciti o njegovoj zamjeni.

Promjena ce u sastavu u odnosu na momcad koja je istrcala protiv Zagreba zasigurno biti. Startati sigurno nece posljednje pojacanje pulskog prvoligaša Stiven Rivic, ali Vodnjanac s bundesligaškim iskustvom iz treninga u trening izgleda sve bolje i mogao bi uskoro upisati premijerne ovosezonske minute za pulski klub. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter